MASŁO KAKAOWE BIO 50ML

Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 14,95 zł 14.95
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

 

ETJA NATURALNE MASŁO KAKAOWE BIO 50ML


Naturalne, nierafinowane, kosmetyczne, tłoczone na zimno masło kakaowe o pięknym zapachu  otrzymywane w 100% z owoców kakaowca. Zawiera wolne kwasy tłuszczowe, sterole roślinne, naturalne antyutleniacze oraz witaminy. Wykazuję silne działanie natłuszczające, nawilżające, regenerujące oraz ujędrniające. Dzięki bogactwu przeciwutleniaczy opóźnia procesy starzenia się skóry, zmniejsza widoczność zmarszczek i blizn. Jest biozgodne ze skóra człowieka, składniki w nim zawarte są przez skórę tolerowane i łatwo wchłaniane Chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych oraz pełni funkcję naturalnego filtra UV. Przeznaczone do skóry suchej, dojrzałej i zniszczonej.

Masło kakaowe firmy ETJA jest w 100% naturalne.

SPOSÓB UŻYCIA MASŁA KAKAOWEGO:

  • stosować bezpośrednio na skórę, zwłaszcza suchą, wrażliwą ze skutkami AZS, łuszczycy, podrażnień i pęknięć,
  • kąpiel - dodawać łyżkę masła kakaowego (ok. 10 gram) do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody,
  • baza do produkcji domowych balsamów i kremów silnie natłuszczających,
  • stopione do płynnej postaci można wcierać końcówki włosów zamiast tradycyjnej maski do włosów. Po zabiegu należy umyć włosy delikatnym szamponem,
    doskonale sprawdza się jako naturalny produkt ochronny do ust (m. in. ochrona przed wiatrem i mrozem),
  • jako balsam regeneracyjny do stóp. W połączeniu do 70% z innym olejek np. arganowym silnie regeneruje skórę zmęczonych stóp oraz zmiękcza zrogowaciały naskórek, przyśpiesza gojenie się pękającego naskórka,
  • doskonały przy kuracjach odchudzających, silnie ujędrnia zwiotczałą i mało elastyczną skórę,
  • jako balsam silnie natłuszczających do rąk – chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych (słońce, mróz), pielęgnuję dłonie
  • jako balsam do opalania dla osób mających problem z opalenizną – wyrównuje koloryt i przyspiesza opaleniznę.

POSTAĆ KOSMETYKU:
Masło o kolorze beżowo-brązowym o przyjemnym słodkim zapachu czekolady. która pod wpływem temperatury ludzkiego ciała staje się płynna. Temperatura topnienia ok.33-35 stopni Celsjusza.

PRZECHOWYWANIE MASŁA KAKAOWEGO:
Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej, w miejscu mało nasłonecznionym.

POCHODZENIE:
Państwa Afryki/Ghana

Masło kakaowe  jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

 

 

Opinie o produkcie (0)

Nowości
MIODUNKA 25 G
MIODUNKA 25 G
7,65 zł
szt.
Magnez i kozłek lekarski proszek 75 g
Magnez i kozłek lekarski proszek 75 g
23,39 zł
szt.
 Jeżówka Purpurowa Echinacea 60 kaps.
Jeżówka Purpurowa Echinacea 60 kaps.
29,69 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl