Brokuł włoski na kiełki 20g DIETFOOD

Dostępność: mała ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 10,40 zł 10.40
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

 

Kiełki brokuła zawierają duże ilości sulfofranu, o działaniu przeciwnowotworowym.

Zawartość tego składnika w kiełkach jest 20-30 razy większa niż w dojrzałej roślinie. Ponadto, pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy.

Zawarte w kiełkach brokuła substancje antybakteryjne zwalczają nawet takie bakterie jak Helicobacter Pylori. Kiełki brokuła są nieco pikantne w smaku, doskonale nadają się do sałatek i kanapek.

 

Wykaz składników: 100% nasion brokuła
Porcja dzienna: Płaski talerz wykładamy gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W czasie kiełkowania gazę należy nawadniać 2 razy na dobę. Kiełki brokuła ukazują się po 4-6 dniach. (lub według zaleceń lekarza)
Ilość: 20 g
Uwagi i ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. 

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl