Brokuł włoski na kiełki 20g DIETFOOD
Opis
Kiełki brokuła zawierają duże ilości sulfofranu, o działaniu przeciwnowotworowym.
Zawartość tego składnika w kiełkach jest 20-30 razy większa niż w dojrzałej roślinie. Ponadto, pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy.
Zawarte w kiełkach brokuła substancje antybakteryjne zwalczają nawet takie bakterie jak Helicobacter Pylori. Kiełki brokuła są nieco pikantne w smaku, doskonale nadają się do sałatek i kanapek.
Wykaz składników: | 100% nasion brokuła |
Porcja dzienna: | Płaski talerz wykładamy gazą lub innym materiałem chłonącym wodę. Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią. Wodę należy uzupełniać tak, aby gaza cały czas była mokra. Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu. W czasie kiełkowania gazę należy nawadniać 2 razy na dobę. Kiełki brokuła ukazują się po 4-6 dniach. (lub według zaleceń lekarza) |
Ilość: | 20 g |
Uwagi i ostrzeżenia: | Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. |